Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KHK interjú

KENDE-HOFHERR KRISZTINA

 Kende-Hofherr Krisztina több évtizedes élettervezési tapasztalatait osztja meg ismételten azokkal, akik az általa megálmodott tervezőnket választják. A KHK termékek nem véletlenül közönség kedvencek, hiszen Krisztának mindig minden probléma megoldására van egy jó ötlete!

 

A tavalyi év egyik kedvenc terméke lett a Te naptárad és motivációs füzeted. Hozzád is eljutottak a pozitív visszajelzések? Van olyan amelyik megmaradt benned?

 Igen eljutottak, és elmondhatatlanul nagy boldogsággal töltöttek el. Természetesen nagyon örülök a kiemelkedő eladási számoknak is, de ennél még sokkal fontosabbak azok a visszajelzések, amelyeket azoktól kapok, akik nap, mint nap használják ezeket a füzeteket és naptárakat. Sokan érzik úgy, hogy meg kell osztaniuk velem, hogy, hogyan használják a hétköznapokban, vagy hogy az, hogy elkezdték beépíteni a rendszeres és tudatos tervezést az életünkbe, mit is változtatott az eredményeiken vagy éppen a saját hozzáállásukon. Ennél nagyobb motivációt semmi nem adhatna ahhoz, hogy folytassam, és hogy évről évre többet hozzunk ki ezekből a kiadványokból.

 

Vannak változtatások az idei kiadásban?

 Az élettervező 80 %-ban mindig azonos, hiszen azt a módszert képezi le, amellyel én magam tervezem a napjaimat és az életemet most már közel két évtizede. Emellett persze azért mindig van benne változó tartalom is attól függően, hogy egy adott évben mi az, ami engem vagy az engem követőket leginkább foglalkoztatja. Maga a struktúra természetesen nem változik, csak a szöveges tartalom módosul ennek megfelelően.

 

 

Az elmúlt hónapok alaposan átrendezték az eddig megszokott struktúráinkat. Pozitív gondolkozóként hogy látod ezt a helyzetet?


 Alapvetően igyekszem úgy élni az életet, hogy nem idegeskedem azon, amin nem tudok változtatni, inkább alkalmazkodom hozzá. Azt, hogy mi történik körülöttünk, nem mindig tudjuk befolyásolni, de az, ahogyan erre reagálunk, csak rajtunk múlik. Ebben a helyzetben is azokra a dolgokra koncentráltam, amik jók lettek általa. Arra, hogy sokat voltunk együtt a családdal, hogy számos olyan dologra jutott időm, amire korábban nem, hogy minden nap házi kosztot ettünk, amit én készítettem el, vagy éppen arra, hogy a nagymamám szinte összes receptjét alkalmam volt feleleveníteni. Teljesen új munkamódszert vezettünk be a kollégáimmal, ami alkalmazkodott ahhoz, hogy ők is otthonról dolgoztak és a gyermekeik is. Ennyi idő elteltével már ki merem jelenteni, hogy nem veszítettünk a hatékonyságunkból.

 

 

Milyen új motivációt találtál ebben a szituációban?


 Igyekeztem emlékeztetni magamat arra, hogy nekünk még ezzel a furcsa helyzettel együtt is milyen remek életünk van. Együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk, van két kezünk, két lábunk, fedél a fejünk felett, teli a hűtő, stb. Az emberiség jelentős része sokkal rosszabb körülmények között él minden áldott nap járvány nélkül is.

 

 

A saját KHK naptáradban hány hétre előre találhatók bejegyzések?


 Általában 10-12 hétre előre már szinte teljesen tele van. Most a legtávolabbi bejegyzés 2021 februárjában van.

 

 

Melyik a naptár számodra legkedvesebb, legfontosabb funkciója?


 Az, hogy segít és irányít abban, hogy hogyan gondold végig az elmúlt időszakot és hogyan tervezd meg az előtted állót. Sokan jutnak el egyedül arra a pontra, hogy változtatni szeretnének, de nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá. A határidőnapló és a munkafüzet is ehhez ad hasznos kérdéseket és irányvonalat, ami aztán észrevétlenül a hétköznapok részévé válik.

 

 

A time-management az otthoni hónapok alatt másfajta kihívásokat teremtett, hogy terveztétek meg a hétköznapokat és osztottátok be az időt?


 Nagyon nehezen, hiszen különböző korosztályok különböző feladatokkal maradtak itthon. Fontos volt számunkra hogy mindenki értse a munkahely és az otthon valamint munkaidő és a szabadidő közötti különbséget. Persze nálunk is előfordult, hogy ez szinte megugorhatatlan kihívásnak tűnt.

 

 

Van olyan szituáció, amikor eltérsz az eredeti terveidtől?


 Persze, hogy van, hiszen minden körülményt – akármennyire is szeretnék – nem tudok kézben tartani és befolyásolni, így a terveim is változnak, alkalmazkodnak. Ami soha nem változik az adott cél. A odavezető út és idő változik, de a végcél nem.

 

 

Mi jelenti számodra az igazi feltöltődést? Hogyan tudsz kikapcsolódni?


 A tenger látványa és zúgása, hatalmas séták a természetben vagy egy klassz film, ami teljesen beszippant, magával ragad és kikapcsolja a gondolataimat. A naptárral és a motivációs füzettel felszerelkezve úgy érezheti az ember, mintha nem lenne egyedül, és fognád a kezét.

 

 

Mi lenne az első tanácsod azoknak, akik azzal a céllal vásárolják meg a terméket, hogy változtassanak az életükön, és szeretnék elérni a céljaikat?


 Az, hogy az első és legfontosabb lépést megtették azzal, hogy kimondták, hogy változtatni szeretnének. Most jön a neheze, és én ebben próbálok minden egyes nap segíteni. Mindannyiunknak csak egy életünk van, érdemes úgy élni, ahogyan nekünk jó, hiszen mindenkinek megfelelni soha nem fogunk tudni. Minden egyes nappal közelebb vagyunk a végéhez, és nem tudjuk, hogy meddig tart. Hozzuk ki minden pillanatból a maximumot!

Az oldal tetejére